keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Syöpöttelyä

Nyt kun on tullut vietettyä jo melkein kaksi kuukautta kotona, niin minusta alkaa tulla kohta oikein mestarikokki! :) Ei nyt ihan kuitenkaan, mutta tuleehan sitä joka päivä tehtyä lämmintä ruokaa ja varsinkin makaroonilaatikko onnistuu jo vaikka silmät kiinni. Hyvähän se on kun osaa muutamia perusruokia, jos syksyllä tapahtuu muutto omaan kotiin. Ja eikös kaikkien tuntema sanonta kuulu näin "Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta". ;)



Mikä onkaan parempaa aamupalaa kuin kaurapuuro! Olen aivan hurmioitunut puurosta voisilmällä. Tästä tulee ihan lapsuus mieleen ja kuinka silloin vihasikaan päiväkodin puuroa. Nyt se on kuitenkin suurinta herkkuani ja aamulla on vielä hyvää aikaa keitellä sitä.


Kasvissosekeitto on ehkä maailman helpoin keitto ja se valmistuu käden käänteessä. Tämä on myös ystäväni Adalmiinan herkkuruokaa. ;) Tästä keitosta tuli tällä kertaa todella paksua, mutta ei se mitään haittaa. Aineksina käytin porkkanaa, perunaa, sipulia ja tuorejuustoa.


Pasta bolognese on ollut lempiruokani kautta aikojen. Olen syönyt sitä miljoona kertaa monen vuoden ajan enkä ikinä kyllästy siihen. Bolognese maistuu kaikkialla niin kotona kuin ravintolassa aina niiiin hyvältä.:P


Tämä salaatti oli oikea mestariteos. Laitoin siihen helpon Pirkka provencen salaattipussin ja pilkoin kurkkua, tomaattia ja verkkomeloonia. Lisäksi tein siihen nopean ja hyvän kastikkeen ja laitoin päälle vähän parmesaania, nam! :)

Nopea ja kirpeä salaatinkastike
1/2 tl sinappia
1,5 tl oliiviöljyä
1 tl balsamicokastiketta
vähän sitruunapippuria


Kauniit kukat piristävät päivän! Mukavaa keskiviikkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti