tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kuukauden kirja 2

Maaliskuun kirjana esittelen teille suomalaisen naiskirjailija Kira Poutasen kirjan. Poutanen kirjoittaa nuorille naisille suunnattuja kirjoja, joita kutsutaan Chik litiksi. Chik lit-kirjallisuus on tämän päivän muoti-ilmiö ja se on todella suosittua ympäri maailmaa. Chik lit kirjat kertovat nuoren naisen elämästä suurkaupungeissa ja hänen rakkaus-, raha- ja työhuolistaan. Kirjat ovat yleensä varsin huomoristisia ja mukavan kevyttä lukemista niin arkeen kuin lomallekkin.

Me emme ole Adalmiinan kanssa kovia lukuihmisiä, mutta näistä kirjoista tykkäsimme todella paljon ja voimme suositella niitä myös muillekkin. Tähän Kira Poutasen kirjasarjaan kuuluu tällä hetkellä neljä kirjaa, joista ensimmäinen on Rakkautta au lait, toinen Rakkautta al dente, kolmas Rakkautta on the rocks. ja viimeisin Rakkautta borealis. Näissä kaikissa kirjoissa seikkailee päähenkilö nimeltään Lara, joka on nuori suomalaisnainen Ranskassa. Hänen elämänsä on vauhdikasta ja siihen kuulu noloja tilanteita, shoppailua ja miesongelmia.


media.jpeg



























Kuva Google.fi


Nokkelaa chick litiä! Lara törmää hurmaavaan Charlesiin ja päätyy Pariisin seurapiireihin. Kaikki on megaihanaa, mutta kaviaaria alkaa jäädä  hampaisiin...

1. Älä juo punaviiniä valkoisella sohvalla

2. Älä syö kaviaaria (tai jos syöt, älä puhu tai hymyile sen jälkeen!)

3. Älä yritä vitsailla (seurapiiri-ihmisiltä on huumorintaju poistettu erikoisleikkauksella)

"Miten saada pauloihinsa tsiljonäärimies, jos on köyhä suomalainen taideopiskelija kaatelemassa kahvia nizzalaisten rouvien kuppeihin? Helposti. Tarvitaan vain yksi tyylikäs kompastuminen, ja tuhkimotarina voi alkaa.
Kun Lara löytää hurmaavan Charles Belmarinsa, ei kestä kauan, kun hän jo asuu tämän kanssa Pariisissa valtavassa luksusasunnossa (jossa muuten eksyy tosi helposti). Mies ostelee hänelle kalliita muotivaatteita (hei, kaikki Chanelin vaatteet eivät olekaan mummoille!), ajeluttaa limusiinilla ja kuljettaa seurapiireissä kuin puudelia talutushihnassa.
Vaikka kaikki on ihan megaihanaa (ja Charles komea jopa kuorsatessaan), kroisoksesta alkaa vähitellen paljastua outoja pikku salaisuuksia..."


Mukavia lukukokemuksia! ;) Lisäksi suosittelen teitä käymään kirjastossa, sillä sieltä voi bongata fiksuja komistuksia. Kävin viime viikolla lukemassa ylppäreihin kirjastossa ja samalla näin entisen ihastukseni ja kavereidensa kanssa lukemassa. Yleensä aina kun olen käynnyt siellä nään ihan mukavan näköisiä poikia ja välillä voi vähän vaihdella katseja hyllujen välissä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti