torstai 21. helmikuuta 2013

Suut makiaks

Tässä tulisi vähän reseptiä kaikille innokkaille ja vähemmänkin innokkaille kokkailijoille. Itse tykkään kokeilla kaikkia uusia reseptejä, niin ruoka kuin herkkureseptejäkin. Kokkailujani saavat sitten ensimmäiseksi maistella tietysti äiti ja iskä, myöhemmin uskallan tarjota tekeleitäni sitten myös kavereille ja sukulaisille. Kokkailu on kyllä rentouttavaa puuhaa jos tietää mitä tekee eikä ole mitään paineita sen suhteen. Ei sen niin väliä, jos jotain pientä unohtuu laittaa tai on vähän väärän ajan uunissa. Tärkeintä on että yrittää ja valmistaa tekemänsä täydellä sydämellä ;)

Uusi herkkuni on tacopiirakka. Olin joskus pari vuotta sitten syönyt tacopiirakkaa, mutta minulla ei ollut siihen reseptiä. Yhtenä päivänä sitten muistin tuon mehevän makuelämyksen ja päätin etsiä netistä reseptin ja loihtia oman tacopiirakan. Löysinkin käypän reseptin Arlan sivuilta, jota sitten hieman itse muokkasin. Tänne blogiin annankin nyt siis hieman itse muuntelemani reseptin tacopiirakkaan, jonka olen todennut parhaaksi. :)

Ensin valmistetaan pohja, johon tulee:
150g margariinia tai voita,
3dl vehnäjauhoja,
1tl paprikajauhetta ja
2-3rkl vettä.

Sekoita voi, jauhot ja paprikajauhe murusiksi. Varaudu käsiesi likaantumiseen ja rasvoittumiseen. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele voideltuun piirasvuokaan ja pistele siihen haarukalla vähän reikiä. Laita pohja jääkaappiin puoleksi tunniksi, sen jälkeen esipaista pohjaa uunissa 10-12min.

Pohjan ollessa jääkaapissa ja esipaistossa, voit valmistaa piirakan ainekset. Täytteeseen tarvitset:
250g jauhelihaa,
puoli pussia tacomaustetta,
1dl vettä,
300-400g créme fraichea,
kirsikkatomaatteja,
sipulia,
paprikaa,
juustoraastetta ja
paprikajauhetta.

Pilko kasvikset (joita voi laittaa oman maun mukaan), paista jauheliha ja lisää siihen tacomauste ja vesi. Täytä piirakkapohja jauhelihalla, kasviksilla ja créme fraichella. Itse laitan kaikkia ainesosia hieman kerroksittain. Lopuksi ripottele päälle juustoraastetta ja paprikajauhetta. Sitten piirakka vain uuniin ja anna sen paistua siellä 25min 200-225 asteessa. Tattadaa, sitten vain maistelemaan! ;)



Tuolta näytti siis viimeksi tekemäni tacopiirakka. Nam, että oli taas maukasta! Suosittelen tätä erityisesti niille, jotka tykkäävät tacoruuista ja kasviksista. Ennen piirakan leikkaamista kannattaa odottaa hetken aikaa, sillä uunista tulleena piirakka on vielä vähän "löysä" eikä kunnon palaa saa leikattua ilman että se lässähtää vähäsen.

Lisäksi voin vielä vinkata, että tämä piirakka on myös miesten mieleen ;) Kaikilta pojilta ja miehiltä jotka ovat maistaneet tätä, on mennyt kieli mennessään :) Onhan se ihan ymmärrettävää, koska kyseessä on hieman lihaisa piirakka, eikä mikään naisten kasvispiirakka. Tätä kyllä tarjoaisin ehdottomasti omalle tulevalle poikaystävälleni :) Piirakka on aina mennyt kaupaksi todella nopeasti, joten jos on isompi porukka kyseessä kenellä kokkailet, suosittelen tekemään samantien kaksi piirakkaa! :)

Toivotan teille kaikille uskaliaille reseptin kokeilijoille onnea kokkailuun, tulkaa sitten kertomaan miten onnistui! :) Vai onko tacopiirakka jo tuttu herkku? :)

Mukavaa torstaita!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti