keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Sweet dreams



Oi oi, mikä olisikaan mukavampaa kuin makoisasti nukuttu yö, aamulla rauhassa herääminen ja ihanien unien muistaminen edelleen herätessä? Varsinkin jos sattuu heräämään kesken unen, sitä herää usein hymy kasvoilla ja yrittää vain päästä takaisin uneen. Joskus se onnistuu ja ihana uni saakin jatkoa, mutta välillä uni voi olla niin ihana että kun heräät, olet niin lumoissasi siitä ettet pääse enää takaisin siihen :) Silloin kyllä vähän ärsyttää! Mutta oletteko samaa mieltä siitä, että rakkaus ja ihastusunet ovat niin ihania? Usein sitä illalla pään tyynyyn painaessa toivoisi näkevän jotain piristävää unta. Aina ei kyllä muista nähneensä yhtikäs mitään, tai sitten näkee vain jotain todella ärsyttävää tai ahdistavaa unta! Välillä olen unissani treffaillut tai jopa seurustellut super söpön kundin kanssa (joka on usein ollut oikea ihastuksen kohde), tai sitten olen paljastanut tunteeni ihastukselleni ja hänelläkin on ollut tunteita minua kohtaan. Kun on herännyt todellisuuteen, on sitten kyllä ollut niin surullinen, ettei uni ollutkaan totta. Välillä unet tuntuvat vaan niin aidoilta… Toisaalta, vaikka ihanasta unesta onkin harmillista herätä, se piristää silti aamuani ja koko loppu päivääni, jonka siivittämänä jaksan sitten vaikka läpi harmaankin päivän! Oletteko te enemmän onnellisia vai haikeita, jos olette nähneet jotain todentuntuista ihanaa unta vaikkapa ihastuksestanne? :)



Itse olen aika hyvä muistamaan uniani kun niitä nään, ja kertoilenkin sitten välillä mitä oudoimpia unosia perheelle ja kavereille. Välillä tuntuu ettei niissä ole mitään järkeä, mutta usein pienen pohdinnan jälkeen voi löytää jonkun loogisenkin syyn unelle. Niinhän se vissiin on, että edellisen päivän tapahtumat tulevat usein uniin. Samoin tulevaisuudessa tapahtuvat, usein hieman stressaavat, jännittävät tai ei ihan jokapäiväiset tapahtumat pääsevät uniin. Myös asiat, joita olet viime aikoina paljon toivonut tai unelmoinut tapahtuvan, saattavatkin sitten toteutua yllättäen unessa. Tunnen tosin myös yhden ihmisen, joka väittää ettei näe ollenkaan unia. Olin kyllä aika ihmeissäni kuullessani tämän, koska luulin että kaikki näkevät unia. En tiedä onko se hyvä vai huono asia, koska ainakaan henkilö ei sitten näe myöskään painajaisia ja muita ahdistavia unia, mutta toisaalta tuntuisi tyhjältä ja tylsältä, jos ei voisi ikinä muistella mukavia uniaan. Vai löytyykö sieltä ruudun toiselta puoleltakin joku, joka ei näe tai ainakaan muista ollenkaan uniaan? :) Tosin epäilen, että jos ei näe ollenkaan unia, henkilö ei ikinä vain satu heräämään vilkeunen aikaan, jolloin näemme kaikki unet !



Unet on kyllä tosi mielenkiintoinen aihe, hahah! Voisin vaikka hankkia jonkun unikirjan, selaisin sitä varmaan ihan innoissani ja miettisin unieni merkityksiä jne. Voi kumpa ensi yönäkin näkisi jotain mukavaa unta, jossa olisi unelmieni prinssi joka noutaisi minut valkoisella ratsullaan <3 …tai sitten vaikka vain autollaan.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti