tiistai 2. huhtikuuta 2013

Tallinnan terveiset !

Terveisiä kaikille keväisestä Tallinnasta! Oli ihan mukava ja rentouttava reissu. Matkalla olin perheeni ja eräiden tuttaviemme kanssa. Hotelliksi olimme valinneet vanhankaupungin sydämmestä St. Olav -nimisen hotellin, joka oli ihan mukava ja vaihtelua perinteisen Viru-hotellin sijaan. Sää oli koko reissun ajan aurinkoinen ja keväinen, mutta joka päivä tuuli vähän kylmästi. Mitään kauhean erikoista emme reissullamme tehneet vaan keskityimme shoppailuun ja syömiseen. Kuului matkaan myös vähän kulttuuriakin kun vierailimme Pyhän Nikolaoksen kirkossa, joka oli hyvin mielenkiintoinen paikka tutustua. Kirkko sijaitsee aivan raatihuoneen lähellä, joten suosittelen siellä käymistä.


Ensimmäisen kerran kävin shoppailemassa Tallinnan kaupungista vähän matkan päässä sijaitsevassa Rocca al mare nimisessä ostokeskuksessa. Se oli ihan mukava kokemus, sillä paikka oli täynnä ihania vaatekauppoja ja ravintoloita. Ennen matkaa suunnittelin etten aio kauheasti shoppailla, mutta niin kuin kuvasta voi nähdä tulihan sitä kaikenlaista ostettua. Mieluisimmat ostokset olivat mukavat matalat kengät Clarksilta ja uusi kevättakki Reservediltä. Lisäksi tuli ostettua vähän karkkia ja tietenkin mukaan tarttui muutama pullo kuoharia ja likööriä.



Hyvä ruoka on aina ihanaa, joten olimme jo etukäteen varanneet pöydät kahdesta hyvästä ravintolasta, joita voin suositella kaikille. Ensimmäisenä iltana kävimme syömässä aidossa italialaisessa ravintolassa Controventossa. Ruoka oli todella hyvää ja minusta se on ihan paras ravintola koko kaupungissa! Toisena iltana söimme vähän hienommin ja menimme Balthasar nimiseen ravintolaan. Itse en ole oikein gourmet ruuan ystävä, joten listalta oli vähän vaikea valita ruokaa, mutta löysin sitten ihan hyvät annokset. Tunnelma ravintolassa oli hieno, sillä siellä oli live-musiikkia ja tarjoilijat olivat nopeita ja ystävällisä. Alapuolella olevat kuvat ovat juuri kyseisen ravintolan ruuista.



Tallinnassahan alkoholi on edullista, joten tulihan sitä maisteltua muutamia drinkkejä. Hotellimme alakerrassa oli hieno baari, jossa kävimme ottamassa muutamat drinksut. Kaiken kaikkiaan oli ihan hauska reissu, vaikka vähän arvelutti kuinka jaksan taas pitkästä aikaa matkustaa vanhempieni kanssa. Komeita miehiä en ikävä kyllä nähnyt. :( Ainoat komistukset tuli bongattua Suomen puolella, mutta lomalla on ihan hyvä välillä leputtaa silmiä myös miehistä. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti