perjantai 26. huhtikuuta 2013

Itsevarmuus

Meillä jokaisella tytöllä on varmasti joskus kolhiintunut itsevarmuus ja se on vaikuttanut myös muuhun elämään. Mielestäni kenenkään ei tarvitse suorastaan puhkua itsevarmuutta, mutta jonkinlainen sinut oleminen itsensä kanssa on tosi tärkeää. Kun hyväksyy itsensä sellaisena kun on, on paljon iloisempi ja voi nauttia enemmän elämästä. Muutkin huomaavat sinun hehkuvan enemmän kun olet tyytyväinen kokonaisuuteen. Itsevarma ihminen joka uskaltaa näyttäytyä omana itsenään herättää huomion myös vastakkaisessa sukupuolessa, toisin kuin otsatukan taakse piiloutuvat, maahan katselevat ja huonoryhtiset tyypit.



Jos siis olet kiinnostunut jostakusta, haluaisit ehkä yrittää lähestyä häntä jotenkin tai haluat antaa hyvän ja mielenkiintoisen kuvan itsestä siellä missä ikinä liikutkin, kehotan parantamaan omaa ajattelumaailmaa itsestä jos siinä on puutteita. Jos olet jo iloinen siitä mitä olet, onneksi olkoon! Kaikilla ja valitettavan monilla niin ei kuitenkaan ole, joten toivon, että tästä tekstistä voisi olla silloin jollekulle vähän apua. :)



Alkaessa seurustelemaan hyvin tärkeää on, että on sinut itsensä kanssa. Ei voi odottaa että toinen hyväksyy sinut täysin jos et itsekkään arvosta itseäsi. Jos ajattelee asiaa toisinpäin, olisi varmasti tosi ärsyttävää ja hankalaa pidemmän päälle yrittää saada parannettua oman poikaystävän itsevarmuutta ja kuunnella jatkuvasti hänen valituksiaan esimerkiksi siitä miltä hän näyttää tai ei näytä. En jaksaisi kokoaikaa kehua toista ja kuulla silti vastaukseksi ”enkä ole” tai jotain muuta vastaavaa. Tosiasia on kyllä että en alunalkujakaan alkaisi varmaan seurustelemaan sellaisen ihmisen kanssa, joten jos havittelee itselleen seurustelukumppania, kannattaa huolehtia myös omasta itsevarmuudesta.



Miten itsevarmuutta sitten voisi parantaa, jos sen kanssa on ongelmia?

-Pakota itsesi sanomaan joka päivä itsellesi ”Olen kaunis” tai teippaa piristävä lappunen vaikkapa peiliisi.

-Kirjoita ylös hyviä puoliasi. Ne voivat olla vaikkapa kauniin pitkät silmäripset, hyvät hampaat, sirot kädet, ystävällisyys, rehellisyys, avuliaisuus tai hyvä kuuntelukyky. Pienetkin asiat joita keksit saa mielesi piristymään. Jos asioiden keksiminen tuottaa vaikeuksia, kysy hyviä puolia joltain perheenjäseneltä tai kaverilta, he keksivät niitä varmasti! :)

-Mieti tai listaa ylös asioita, joissa olet hyvä. Kaikki ovat hyviä jossakin, toiset osaavat laulaa hyvin ja toiset voivat olla näppäriä käsistään. Joku voi olla hyvä kirjoittamaan ja joku toinen taas pärjää erilaisissa urheilulajeissa. Se on varma, että kaikki ovat jossain asiassa hyviä. 

-Tee joka päivä joku hyvä teko tai kehu jotain toista ihmistä. Kehu piristää aina toista ja voit saada myös vastakehun, jonka ansiosta mielialasi kohoaa hetkessä. 

-Päätä jo heti aamusta, että tästä tulee hyvä päivä ja minä selviän siitä. Älä lannistu epäonnistuneista tai hankalista asioista vaan ota ne haasteina vastaan. Pidä pää pystyssä koko päivän ja levitä iloista mieltä myös ympärillesi!



Mukavaa ja ilon täyteistä päivää kaikille! :)

                                                                kuvat weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti