perjantai 12. huhtikuuta 2013

Olet mitä syöt

Tässä tulisi nyt vähän syömiäni ruokia viikon ajalta. Olen yrittänyt syödä terveellisemmin nyt jo jonkin aikaa, mutta välillä kuitenkin nautiskelen ja syön myös jotain herkullista mutta ei sitä kaikkein terveellisintä sorttia. Ruoka vaikuttaa paljon omaan kehoon kaikin puolin, niin siihen miltä näytät, mutta myös siihen miltä sinusta tuntuu. Jos syö paljon rasvaista ja epäterveellistä ruokaa, tuntee luultavasti itsensä myös väsyneemmäksi ja laiskemmaksi kuin jos on syönyt terveellisesti. Vaikka kyllähän vaikkapa yksittäiset suklaanautinnot saavat mielen piristymään, mutta jos kokoajan syö herkkuja niin voi se jo mielialaankin vaikuttaa..


Aamupalan on ehdottomasti suosikkini kaikista päivän ruuista! Ja sehän on myös tärkein, koska sen avulla jaksaa odottaa lounaaseen ja saa energiaa aamupäivään. Koulua käydessä sai kyllä aina odotella lounasta maha kurnien ja välillä aamupalan ja lounaan välillä oli aivan liian monta tuntia... Mutta nyt kotona ollessa ruoka-aikoja voi säädellä oman mielen mukaan eikä tarvitse antaa mahan alkaa kurnia. Kokoan aamupalani yleensä kuvissa näkyvistä aineksista. Syön aina aluksi muroja tai puuroa, ja sitten vielä lisäksi joko leipää tai erilaisia hedelmiä tai porkkanan. Välillä syön myös muutaman aamupalakeksin, joita näkyy leipäkuvassa. Vasta tänä vuonna olen oppinut puuronsyöjäksi, kun löysin herkullisia erimakuisia Eloveena-puuroja, jotka valmistuvat silmänräpäyksessä! Valkosuklaa-mansikka on lempimakuni niistä. Olen myös löytänyt uusia muroja joista tykkään, niissä on seassa vähän hedelmiäkin :) Vaikka yleensä kaikki maistamani vähän erikoisemmat murot on ollut ihan pahoja!


Lounaaksi olen tehnyt ja syönyt ihan tavallista kotiruokaa. Riisiä ja kasvispyöryköitä ja makaronilaatikkoa. Toisessa yläkuvassa on kuitenkin Hesen kanasalaatti, josta olen aina tykännyt kovasti. Muutenkin välillä "hampurilaisella" käydessä kannattaa valita ruuakseen salaatti, joka on paljon terveellisempi kuin ihanat hampparit :) Teen myös usein itse salaattia lounaaksi, koska se on nopeaa ja helppoa ja lisäksi voi kehitellä aina vähän erilaisia variaatioita jääkaapista löytyvien aineksienkin mukaan! Nyt olen parina päivänä tehnyt herkullista kanasalaattia, johon olen tehnyt itse kastikkeen kermaviilistä sekoittamalla siihen sinappia, sitruunalientä ja paprikajauhetta. Toi salaatti on kyllä tosi hyvää ja terveellistä, ja pitää nälänkin poissa monta tuntia, ehdottomasti yksi lempiruuistani tällä hetkellä. Namsk! :p


Tässä on yhden päivän välipalani. Herkullinen mansikanmakuinen lisäaineeton A+ jogurtti ja kurkunpala. Terveellistä ja auttaa jaksamaan odottaa illan ruokaa. Joskus on kyllä niin kova nälkä jo iltapäivällä että täytyy syödä jotain vähän enemmän.



Noniin, tässä olisi sitten sitä ei ihan niin terveellistä ruokaa. Mutta ei tämäkään nyt mitään ihan roskaa ole! Ihania tacoveneitä täytettynä jauhelihalla, salaatilla ja créme fraichella. Voi että nämä on niin hyviä, ja sopii myös tosi hyvin sellaiseksi iltanaposteluksi ja pikkusyötäväksi!
 

Heheh, kun käännähdän sitten maha tacoja täynnä pöydästä, huomaan että on vähän siivottavaa! On ollut niin kiire täyttää maukkaat tacokuoret ja maistelemaan niitä, että keittiö on jäänyt vähän sotkuiseksi, hihih :) No, onneksi täydellä vatsalla on sitten aina energiaa vähän siivoilla omia jälkiään.

Iltapalaksi tulee usein vetäistyä jotain samankaltaista kuin aamupalaksikin. Myös sellainen hedelmälautanen on aivan ihana ja on kiva popsia kaikkia mehukkaita hedelmiä vuoron perään. Niitähän on näkynyt nyt paljon vähän kaikkialla, blogeissa ja Instagrammissa esimerkiksi :)

Rentouttavaa viikonlopun alkua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti