sunnuntai 19. toukokuuta 2013

I'm shy until you get to know me

Kuinka monta kertaa olet mielessäsi kiroillut ja tuskaillut miksi et saanut suutasi auki kun söpö poika sanoi sinulle jotain tai kun et kehdannut kysyä puhelinnumeroa mukavan illan jälkeen?? Täytyy sanoa, että tämä on minulle arkipäivää ja tämän ongelman nimi on UJOUS! Kuinka usein sitä tuleekaan mietittyä, miksi en uskaltanut tehdä jotakin tai sano mitään.

Large

Usein ujoista ihmisitä saatettan ajatella, että he ovat ylimielisiä kun eivät vaikka puhu mitään tai katsovat ohi. Minusta tuntuu, että saatan välillä vaikuttaa juuri jotenkin koppavalta kun en välttämättä puhu niin paljon tai saatan vähän ujosti katsoa muualle. Paha tapa on myös moikkaamattomuus, mutta pelkään, että joku ei välttämättä moikkaa takaisin. Se olisi noloa, mutta enemmän noloa se olisi sille joka ei moikkaisi takaisin.

Large


Kun näkee hyvän näköisiä poikia en välttämättä uskalla katsoa silmiin tai saati sitten hymyillä. Tämä on niin ärsyttävä ongelma, josta haluaisin eroon. Jotenkin sitä ajattelee, että on vaikka niin ruman näköinen, ettei uskalla ohi kävelevää komistusta katsoa silmiin. Tästä aion nyt päästä kyllä eroon,! Elämä olisi niin helppoa kun olisi aina itsevarma.

Tumblr_mjei6kojlp1r86we0o1_500_large
Kuvat weheartit.com

Jotkut ihmiset saattavat pitä ujoutta ihan söpönä luonteenpiirteenä. Ujo punastelu voi olla ihan hellyyttävää, mutta se myös hidastaa ja saattaa myös estää parisuhteen. Jos kumpikaan ei uskalla tehdä aloitetta tai jatkaa suhdetta eteenpäin ei siitä synny mitään. Pienissä määrin ujous voi olla ihan hyväkin, mutta kannattaa siitä yritää päästä eroon. Kannattaa vaa nostaa katse maasta ylös ja rohkeasti vaan katsoa ihmisiä silmiin. Pitää tarttua hetkeen, sillä elämme vain kerran eikä tämä niin vakavaa ole. :) Mieluummin sitä vanhana muistelee kuinka rohkeasti sitä uskalsi lähsetyä uusia ihmisiä ja ottaa haasteita vastaan kuin pähkäillä mitä olisi voinut käydä.

Tehkäämme tästä kesästä rohkeuden kesä ja nautitaan siitä eikä anneta "ujous-peikon" lannistaa meitä! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti