tiistai 10. joulukuuta 2013

Salapoliisina sosiaalisessa mediassa

Tapasitko kivan tyypin viikonloppuna bileissä, mutta puhelinnumero jäi saamatta? Etunimi oli joku Markus, mutta sukunimestä ei ole sitten mitään tietoa? Tai sitten etunimikin on epäilyttävästi lempinimen kuuloinen, "Santtu" taikka "Tume". Hohhoh... Tai sitten miehet tuntien, kuulit mukavasta seuralaisestasi vain sukunimen. Ei hätää! Jos sinulla on edes jokin tieto, joka voisi johdattaa sinut oikean ihmisen facebook profiiliin, voit aloittaa salapoliisityön heti! :)

Goldfish got a "Stalker"

Facebook:

1. Jos tiedät seuralaisesi etunimen, mutta sukunimi on tuntematon, aloita kirjoittamalla etunimi hakuun. Hakua tarkentaa huomattavasti, jos tiedät, missä kaupungissa komistus asuu. Jos siitä ei ollut puhetta, voi olettaa että hän asuu siellä, missä tapasitte. Kun olet saanut hakutulokset eteesi, ei muuta kuin selailemaan. Selaa koko lista siihen saakka, kunnes hakemasi nimi muuttuu toiseksi. Usein vaikkapa Joonasta hakiessa nimi muuttuu jossakin vaiheessa Joonataniksi, Joonaksi jne... Kaikki profiilikuvat, jotka saattaisivat kuulua etsimällesi henkilölle, kannattaa tsekata läpi!

2. Jos nimet eivät ole tiedossa, tsekkaa seuraavaksi facebookista kyseisen paikan omat sivut, jossa tapasitte. Jos tapasitte baarissa, mene katsomaan mahdollisen facebook tapahtuman osallistujat ja sinne kutsutut ihmiset. Tämä voi tuntua mahdottomalta, mutta sitäkin kautta voit hyvinkin bongata seuralaisesi. Tyyppi voi löytyä myös baarin facebook sivun kuvista, jos bileissä on pyörinyt valokuvaaja ja hän on sattunut ikuistamaan etsimäsi henkilön. Ongelmaksi voi koitua se, ettei henkilöä ole tägätty kuvaan, mutta silloin joku kaveri on voinut tykätä tai vaikkapa kommentoida kuvaa, ja sitä kautta voit taas alkaa kalastelemaan etsittyä henkilöä! :)

Facebook
Välillä näinkin voi käydä... Mutta ei hätää, keksit kyllä toisenkin keinon saada hänet selville! :)

3. Seuralaisesi on voinut antaa itsestään myös sellaisia tietoja, joiden kautta haalit hänet käsiisi nokkelana tyttönä. Sanoiko tyyppi kuuluvansa johonkin järjestöön, joihinkin ehdokkaisiin, kuuluvansa johonkin yritykseen, tai ihan vaan työskentelevän jossakin tarkasti määritellyssä paikassa? Tätä kautta voit yrittää hänet bongata facestakin, sieltä kun löytyy nykyään kaikenlaisia sivustoja ja myös työpaikat ovat usein facebookissa.

4. Jos etsimäsi henkilö ei ole ihan näin vaikeasti tavoitettavissa, vaan hän asuu samalla paikkakunnalla ja teillä voisi olla yhteisiä tuttujakin, niin sitten vain kaverilistoja selailemaan. Näitkö hänen juttelevan jonkun tietämäsi henkilön kanssa? Aloita tsekkaamalla hänen kaverinsa ensimmäisenä :)

Admit it

Instagram:

1. Jos etsimälläsi henkilöllä voisi suurella todennäköisyydellä olla instagram, niin sieltä sitten vaan rohkeasti etsimään! Olemme Lumikin kanssa löytäneet henkilöitä ihan sattumaltakin, kun etsityn henkilön uusimpaan kuvaan on tägätty kaupunki (esimerkiksi yksinkertaisesti Tampere), tai sitten tarkemmin paikan nimi, jossa tavattiin (esimerkiksi Summer Heat). On tietty ollut onneakin pelissä, että etsimämme henkilöt ovat sattuneet lisäämään uuden kuvan juuri edellisenä iltana kyseisestä paikasta. Hassua mutta totta, että pelkän kaupunginkin perusteella voi löytää niin laajasta paikasta kuin instagrammista jonkun yhden ihmisen! :)

2. Aina voi tietenkin yrittää löytää ihmisen myös tavallisten tägien perusteella. Esimerkiksi #finnishboy jota tosi monet käyttävät (hankaloittaa tosin tietyn ihmisen löytämistä....) tai paikan nimellä kuten #summerheat, #hietsu, #ruisrock... Mikään ei ole mahdotonta, joten kaikki keinot on otettava käyttöön! :)

3. Helpoin keinohan voisi olettaa olevan, jos tunnet nimeltä jonkin hänen kavereistaan. Joku sinun tuttusi voi olla hänen tuttunsa, joten täytyy vain alkaa selailemaan seuraajien ja seurattujen listoja. Tätä kautta etsimäsi henkilö voi hyvinkin löytyä, kunhan jaksat käydä listoja läpi! :)

Minulle ihana ystäväni Lumikki on tehnyt monen monta palvelusta kun hän on lähtenyt nuuskimaan antamillani tiedoilla nettiin ja löytänyt kuin löytänytkin oikeat henkilöt. Pari kertaa hän on löytänyt etsimäni henkilön jopa niin, että hän itse ei ole nähnyt koko ihmistä, ja minä olen tiennyt vain etunimen hänestä. Kaikki on siis mahdollista, ja jos tyyppi vain on jossakin sosiaalisessa mediassa, eikä hänen kaikki asetuksensa ole niillä "tiukimmilla" rajauksilla, niin kyllä kenet vain voi löytää!!! :) Itsekin olen aina löytänyt - vissiinkin yhtä viimekesäistä tanssittajaa lukuunottamatta - löytänyt aina kaikki netistä. Onhan se kiva etsiä aina henkilöitä, vaikkei heitä kaverikseen pyytäisikään. Niin voi vähän kyylätä tyypin menoja ja saada ehkä vähän lisötietoja hänestä :D

Funny Ecards – Stalking is all fun | Funny Memes
                                                              kuvat weheartit.com

Hahah, pari kertaa on itsellänikin tainnut stalkkaus paljastua kun olen vahingossa instassa tykännyt kuvasta :'D vieläkään en ole varma, jääkö instassa tykkäys näkymään toiselle vai ei, jos sen poistaa heti? :DDDD

Tähän loppuun voisin vielä todeta huomanneeni, että facebookista etsiessä vain etunimen perusteella kännykän kautta, hakutulokset ovat usein vähäisemmät. Kun sitten istahtaa koneen ääreen ja naputtelee samat tiedot, niin välillä hakutuloksia on tullut paljon enemmän ja löytäminen on ollut näin helpompaa! :)

Onko teillä ollut salapoliisin aseet jo käytössä vai tuliko tästä postauksesta lisäpontta etsintöihin? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti