tiistai 1. lokakuuta 2013

Hello, October !

Tänään on lokakuun ensimmäinen päivä. Syksyllä ihmisillä on tapana masennella pimeneviä iltoja ja kylmeneviä ilmoja, mutta täytyy koittaa ottaa kaikki irti myös tästä vuodenajasta ja nauttia siitä täysin rinnoin! Tässä vähän asioita, jotka tekevät syksystä ihanan <3

(1) autumn | Tumblr
Lämpimät neuleet. Saa vihdoin kaivaa ne ihan kunnolla esille kaapin syövereistä, sillä ulkona on tosissaan jo aika kylmä. Mutta mikäs onkaan ihanampaa päälle pantavaa kuin lämmin, mukavan rento ja kaunis neule? :) Itse tykkään syksyllä aina vaaleista ja beigen sävyistä neuleissa. Kuitenkin myös syksyisen oranssi ja muut värit ovat vaihteeksi kivoja!
 
autumn, brown, fall, fallen, forest, gold - inspiring picture on Favim.com
Syksyllä lehdet ovat oikeasti tosi kauniita. Vaikka välillä ne ovat iljettävän märkiä, limaisia ja ruskeita, niin silti, ne ovat osa syksyä. Lenkkeillessä ne rapisevat mukavasti lenkkareiden alla ja tekevät syksystä kauniimman. Rakastan värikkäitä, oranssin, keltaisen ja punaisen sävyissä hehkuvia vaahterapuita. Harmi että värikkäin kausi menee ohi usein aika nopeasti. Mutta siitä pitää nauttia ja pitää silmät avoinna ja hengittää syvään raikasta, syksyn kirpsakkaa ilmaa! :)

 Untitled | via Tumblr
Villasukat. Saar vihdoin ihan hyvällä omalla tunnolla laittaa lämpimät villasukat jalkohisi ja heittäytyä sohvalle. Laiskottelu ja tunnelmointi sohvalla oloasussa ja villasukat jalassa on osa syksyä. Telkkaria katsellessa lämpimällä sohvalla tai takkatulta tuijottaessa voi vaikka parhaimmassa tapauksessa keksiä uusia ideoita, miten voittaa uuden ihastuksesi huomio puolellesi ;)

Just what i need!
Kaakao. Mieluiten kermavaahdolla, vaahtokarkeilla ja suklaalla höystettynä ;) Aivan i-ha-naa. Ei kun kuppi käteen ja sohvalle nautiskelemaan! Syksyn tullen ja koko talven läpi onkin hyvä pitää jääkaapissa aina varalta tursotettavaa kermaa, sillä sillä saa niin kätsysti koristeltua kaakaon! Myös vaahtokarkit ovat tunnetusti aivan ihanan makoisia kuuman kaakaon kanssa :) Syksyllä voi myös kutsua kaverin ihan vain rennolla meiningillä kuumalle kupposelle kotiin, juoruillessa sitä ehtii juoda kupposen jos toisenkin! Hmm, meidänkin blogi taisi saada alkunsa kylmänä joulukuisena iltana, kun istuimme sohvalla oloasuissamme kaakaoita nautiskellen ;)

Tumblr
Kynttilät. Kynttilän valossa on ihanan tunnelmallista ja voi vain nauttia hetkestä. Kynttilät ovat niin kauniita. On mukava hommata syksyisin myös aina jonkinlainen uusi kynttilä tai tuikkuja. Itse tykkäänkin erityisesti tuikuista jotka ovat kauniissa purkeissa/asetelmissa. Tällä hetkellä omistan pehmeän vanillan tuoksuisia tuikkuja. Kynttilöistä tulee ilman tuoksujuttujakin ihanan lämmin henkinen tuoksu! :)

(76) Tumblr
Pipot, henkilökohtainen heikkouteni. Miten voinkaan olla niin hurahtanut niihin. En kuitenkaan ole mikään kuljen-kaikkialla-myös-sisällä-pipo-päässä -ihminen, mutta kieltämättä tykkään niistä hirmuisesti. Pipot kuuluvat jo syksyyn, ja etenkin talveen. Syksylläkin on kiva laittaa varsinkin aamuisin kun ilma on kirpeän kylmä pipo päähän. Pipo tekee mielestäni ilmeestä jotenkin söpön, ja rennon. Olen myös huomannut kiinnittäväni huomiota aina myös sellaisiin kaksilahkeisiin, joilla on hieno pipo päässä. Ja hienolla tarkoitan ihan yksinkertaista, vaikkapa harmaata tai valkoista pidemmän mallista rentoa päähinettä. Ne sopivat jätkillekkin niin hyvin, että kyllä heti kiinnitän huomion :D Ehkä vähän hassua jonkun mielestä, mutta kyllä se vain minuun iskee! Tytöillä kauniit kiharat tekevät enkelimäisen lookin pipon alla, tyttö jolla on enkelin kiharat, haluaa suojella kihariaan ja päätään kylmältä ;) Iskeekö teihin pipot?

 Sabina Jakupović's Photos
Lenkkeily syksyllä mukavan aurinkoisella, mutta raikkaalla ilmalla on tosi mukavaa. Perinteiseltä lenkkipolulta on mukava eksyä vähän eri poluille tai kiertää vaikka metsän kautta. Kuunnella luonnon ääniä ja nauttia raikkaasta hengitysilmasta. Tänä syksynä en ole vielä käynyt lenkkeilemässä lempipaikassani täällä kotikaupungissani, nimittäin satamassa. Siellä on jokaiseen vuodenaikaan niin kaunista. Täytyykin suunnata joku päivä sinne Lumikin kanssa nauttimaan syksystä ja kauniista maisemista. Mikä parasta, sataman lähistöllä pääsee myös metsäisiin maisemiin vaihtelun vuoksi. Hmm, mikähän päivä sitä ehtisi lähtemään lenkkeilemään sinne... :)

New shoes from the swedish store dinsko
Tässä on kengät, jotka jokaisen tytön pitäisi omistaa. Minäkin vedin viime viikolla ekaa kertaa tänä syksynä jalkaani tämän kuvan kaltaiset kenkäni ja muistin taas, kuinka niitä rakastankaan! Kyseisenlaiset kengät sopii asuun kuin asuun, sekä juhlaan että arkeen! Kätevää. Tällaiset matalat syyskenkulit ovat myös hyvät siltä osin, että jalat ei väsy niin nopeasti ;) Suosittelen! Viime viikonlopun shoppailureissulla kävi myös selväksi, että kenkäkaupat ovat vielä toistaiseksi täynnä tällaisia ihania syyskenkiä, näin montakin ihanaa paria! En tosin viitsi itse tänä syksynä hankkia uusia, koska viime syksynä hankkimani menevät vielä vallan mainiosti yli tämän syksyn/talven :)

 Perfect 👌
Lukeminen. En ole ollut enää ala-asteen jälkeen oikein lukuihmisiä. Lukenut vain koulussa annetut kirjat ja se on riittänyt. Viime talvena innostuin koulun myötä chic-lit-kirjallisuudesta ja luin jopa yhden ylimääräisen kirjan ihan omasta tahdostani. Wuhuu! Nyt syksyn tullen ajatus kirjan lukemisesta on alkanut tuntua ihanalta. Omassa pehmeässä sängyssä rauhallisena iltana, kynttilöiden tunnelmoittamana, hyvä kirja kädessä ja kenties kupponen kuumaa juomaa yöpöydällä. Vielä en ole päässyt ajatustasoa pidemmälle, mutta ehkä vielä jonain iltana<3 Se olisi ainakin ihanan rentouttavaa uppoutua illalla toiseen maailmaan ja vieläpä, jos kirja osottautuisi hyväksi :)

Mikä teistä on syksyssä ihanaa? :)



kaikki kuvat weheartit.com:ista

2 kommenttia:

  1. Vaikka syksy hirveän masentavaa ja uuvuttavaa aikaa onkin niin kyllähän siitäkin monia hyviä puolia löytyy :) Kynttilät ja villasukat on mun lempijuttuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Just niistä hyvistä puolista pitää yrittää nauttia :)

      Poista