maanantai 18. marraskuuta 2013

Vinkkejä baarimaailmaan astuville

Lukijan kommentista tuli hyvä idea kertoa vähän vinkkejä kohta täysi-ikäistyville. Keksin samalta silmänräpäykseltä jo muutaman vinkin ja ajattelin, että ehkä niitä voisi tällä blogissa jakaakkimn! :) Tässä tulisi nyt siis aivan sekalaisia vinkkejä liittyen ensimmäistä kertaa baariin menoon ja kaikenlaiseen "baareiluun" ;)

1. Kun lähtee ihan ekaa kertaa baarireissulle, suosittelen lähtemään sinne jos vain mahdollista, sellaisessa porukassa, josta joku kaveri on jo käynyt kyseisessä menomestassa. Jo täysi-ikäistynyt kaveri tai vaikkapa isosisko osaa "toimia oikein" kun menette baariin. Missä kohdassa maksetaan sisäänpääsymaksu, milloin narikka, ja mitä reittiä pääsee yökerhon puolelle. Voi myös olla uutuuden viehättävää ja jännittävää mennä baariin niin, että koko porukka on siellä ekaa kertaa, mutta toisaalta se toisi varmuutta ja poistaisi ulkopuolisuuden tunnetta jos mukana on joku, joka tuntee jo vähän paikkaa! :)

Untitled

2. Jos ei ole vielä alaikäisenä ollut tekemisissä alkoholin ja erilaisten alkoholijuomien kanssa, mutta haluaisi baarissa kokeilla jotain drinkkejä, kannattaa käydä netissä etukäteen tutustumassa drinkkivalikoimiin tai kysellä vanhemmilta kavereilta tai sisaruksilta, mitä juomia he suosittelevat maistamaan. Jos ei ole mitään tietoa hyvistä juomista ja parkkeeraa itsensä baarin tiskille, voi olla vähän hankala saada ehkä haluamaansa juomaa. Kannattaa ainakin miettiä, haluaako mielummin kirpeää vai makeaa juotavaa, jos haluaa tilata drinkin. Baarimikolta voi pyytää vaikkapa "kirpeän vihreän" tai "makean punaisen" juoman. Jos haluaa juoda siidereitä tai lonkeroita, kannattaa tilata jokin helppo kuten Somersby tai karpalolonkero. Monessa baarissa on myös esillä juomalistoja, mutta listojen lisäksi baarimikot osaavat loihtia monia, monia juomia ;)

Itse ainakin muistan käyneeni täysi-ikäistymiseni alkuaikoina muutaman kerran siskoni kanssa yhtä aikaa baarissa. Hän osasi suositella minua maistamaan joitakin juomia, joihin sitten tykästyin tai en. Oli turvallinen mieli, kun tiesi siitä eteenpäin, minkälaisia juomia ja shotteja voikaan tilata :)

Untitled

3. Miksi parkkeerata itseään istumaan muutaman kaverin kanssa koko illaksi baarin sohvannurkkaan? Vaikka muiden ihmisten tarkkailu ja kännisen sekoilun katselu onkin välillä aika viihdyttävää, kannattaa kuitenkin välillä ottaa jalat alleen ja vähän pyöriskellä baarissa ja katsella, mitä kaikkea sieltä löytyy. Jos ei tykkää tanssia, voi kuitenkin sukeltaa valtavan tanssimeren läpi ja bongailla hyvännäköisiä poitsuja ;) Meillä on ainakin kavereitteni kanssa tapana baarissa aina välillä lähteä vain kiertelemään ympäri baaria. Siinä samalla törmää tuttuihin ja bongaa hottiksia ja voi vaikka tilata vähän suunkostuketta. Kiertelyn jälkeen jaksaaksin taas tanssahdella tai vaihtoehtoisesti voi mennä lepuuttamaan jalkoja sohvalle :D

Little Snob Thing

4. Jos aikoo olla baarissa pilkkuun asti (03.30), kannattaa varautua siihen että kun kello alkaa lähestyä puoli neljää, alkaa lähestyä myös illan hitaat. Jos on löytänyt mukavaa tanssiseuraa, hitaiden tanssiminen voi olla mukavaa. Mutta jos olette tyttöporukalla tanssineet koko illan ja tanssilattialla on näkynyt myös paljon kammotuksia, kannattaa varautua siihen, että he kaikki kammotukset alkavat hamuilemaan tyttöjä kainaloihinsa hitaiden alkaessa. Välillä sitä on saanut sukeltaa kauhuissaan ulos tanssimerestä kun karvaiset kädet ovat vain aukeilleet eteesi ja tanssipyytöjä on sadellut suunnalta jos toiseltakin. Siksi olemmekin usein suunnanneet narikalle jo hyvissä ajoin, vähän ennen ruuhkan syntymistä. Uloskin pääsee paljon sutjakkaammin, kun välttää puolineljän narikkaruuhkan :)

FunSubstance.com - Endless Entertainment & Humor

5. Baarissa käydessä oppii pikku hiljaa tunnistamaan ihmis- ja miestyyppejä. Jos olet sinkku etkä pane pahaksesi, että löytäisit baarista mukavaa seuraa, kannattaa yrittää tarkkailla miehen liikkeitä ja toimintaa baarissa, koska se kertoo hyvin paljon. Jos tyyppi sinkoilee paikasta toiseen, katse harhailee baarissa jatkuvasti ihan kuin hän etsisi kokoajan jotain, ja huomaat hänen katselevan kaikkia hyvännäköisiä tyttöjä kokoajan, kyseessä on luultavasti pelimies, jota ei ainakaan vakavampi juttu kiinnosta. Asiallinen ja mukava kaksilahkeinen taas huomioi sinua, saattaa tarjota juomankin, ja katsoo sinua lempeästi (eikä vilkuile samaan aikaan toisten tyttöjen takapuolia...). Hmmm, tästä aiheesta olisi kyllä paljon kerrottavaa, mutta olemme tainneet tehdä postauksenkin miestyypeistä baarissa ;)  klik, klik ja klik ! Kannattaa siis miettiä mitä etsii ja tarkkailla välillä poitsujen toimintaa baarissa ;)

tiny footsteps
                                                              kuvat weheartit.com

Vinkkejä voi tulla lisää myöhemmin jos niitä päähän putkahtaa tai tietenkin myös sieltä ruudun toiselta puolelta voi esittää kysymyksiä ja postaustoiveita aiheeseen liittyen :)

2 kommenttia:

  1. tää oli tosi kiva! just sellanen ku aattelinki ja kiitos näistä! nyt vaa pitäis jaksaa ootella sitä täysikäisyyttä...:)

    VastaaPoista
  2. Kiva että vastasi odotuksia! Kun vihdoin täytät sen 18, aika alkaa hujahtaa ihan hurjaa vauhtia, muistan vielä kuin eilisen kahden vuoden takaisen syksyn kun odotin kovasti vuoden vaihtumista ja baarimaailman avautumista... Joten kannattaa vielä nauttia alaikäisenäkin olemisesta, kyllä niistä täysi-ikäisen huveista ehtii nauttia sitten koko loppuelämän! :) Varsinkin baariin kannattaa suunnata vasta kun on oikeasti täyttänyt, muuten ensimmäisessä baari-illassa ei ole sellaista taianomaista "hohtoa" ! ;)

    VastaaPoista